Τουρκικά

 

HAYDİ TÜRKÇE ÖĞRENELİM………..

Γιατί είναι μια ξεχωριστή γλώσσα…. πάνω από 70 εκατομμύρια ανθρώπου την έχουν ως μητρική τους γλώσσα και περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι τη μιλούν ως 2η γλώσσα. Γιατί η τουρκική γλωσσά αποτελεί πλέον μια από τις πρώτες γλώσσες σε ζήτηση και θεωρείται γλώσσα του μέλλοντος.

Το εμπόριο με τη γείτονα χώρα αυξάνεται ραγδαία, ελληνικές επιχειρήσεις ανοίγουν στην Τουρκιά, όλο και περισσότεροι Έλληνες μεταναστεύουν εκεί ή πηγαίνουν για σπουδές, για erasmus.
Η γεωπολιτική θέση της Τουρκίας αποτελεί γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Έτσι η γνώση της Τουρκικής γλώσσας αποτελεί ιδιαίτερο εργαλείο για όποιον τον ενδιαφέρει η ενασχόληση με την πολιτική, ιστορία και κουλτούρα της περιοχής , καθώς και οποιαδήποτε επιχειρηματική δράση, όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων π.χ Βουλγαρία.

Η Τουρκική γλώσσα είναι όμορφη και διαφορετική από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές γλώσσες , όπως Αγγλική, Ιταλική, Ισπανική κτλ ,δημιουργώντας την «ανάγκη» της εξερεύνησης της γλώσσας, ανακαλύπτοντας πόσο μοναδικά και μαγικά ενδιαφέρουσα είναι. Να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν λεξιλογικά δάνεια κυρίως Αραβικά και Γαλλικά, όπως οι λέξεις coiffeur – kuaför, avantage – avantaj grammaire – gramer.
Οι χιλιάδες κοινές λέξεις που έχουν η Ελληνική με την Τουρκική γλώσσα, και κυρίως αφορά το καθημερινό/απλό λεξιλόγιο, την καθιστά αυτόματα ιδιαιτέρως φιλική και γνώριμη στα αυτιά μας. Π.χ Soba=Σόμπα, Duvar=Τοίχος, Tavan=Ταβάνι, Marul=Μαρούλι, Karpuz=Καρπούζι…
Το να μάθεις την Τουρκική γλώσσα είναι σαν να έχεις στα χέρια σου ένα κλειδί που θα σου ανοίξει κάθε πόρτα που θα βρεθεί μπροστά σου. Ειδικά στις μέρες μας η αυξημένη έλευση χιλιάδων Τούρκων τουριστών στην χώρα μας και κυρίως η προτίμηση τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου βρίσκεται το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ολοένα αυξάνει το ενδιαφέρον και την ζήτηση για την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας για επαγγελματικούς λόγους, καθώς αυτοί οι οποίοι μιλούν καλά την Τουρκική είναι λίγοι.
Μάθε λοιπόν τούρκικα αν θέλεις να ταξιδέψεις στην «Όμορφη Πόλη», στη Σμύρνη και στο Αϊβαλή, στην Αδριανούπολη και τη Ραιδεστό. Να επικοινωνήσεις με τον τούρκικο λαό, να διαβάσεις την ποίηση του Ναζίμ Χικμέτ και του Αζίζ Νεσίν.

AVANTI λοιπόν…

….με προετοιμασία για όλο τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας
….με ολιγομελή τμήματα για παιδιά, εφήβους καθώς και τμήματα ενηλίκων
….με δυνατότητα ατομικών μαθημάτων
….με ευέλικτα ωράρια