εξετάσεις στην τούρκικη γλώσσα

 

Το ίδρυμα Dilmer της Κωνσταντινούπολης, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, εδώ και πολλά έτη συνεργάζεται με τη Βόρεια Ελλάδα και διεξάγει κάθε χρόνο ανελλιπώς τις εξετάσεις της τουρκικής γλώσσας για κάθε επίπεδο. Είναι ιδιωτικός φορέας εξετάσεων με πιστοποίηση από το υπουργείο παιδείας της Τουρκίας.

Η τουρκική γλώσσα είναι χωρισμένη σε έξι επίπεδα σύμφωνα με τη μέθοδο Dilmer, Α1-Α2 αρχάριο επίπεδο, Β1-Β2 μεσαίο επίπεδο, Γ1 ανώτερο επίπεδο  και Γ2 ανώτατο επίπεδο. Τα διδακτικά βιβλία στο σύνολο είναι 7 και έχουν εκδοθεί από τους ίδιους τους Τούρκους φιλολόγους καθηγητές του ιδρύματος και αντιστοιχούν στα επίπεδα της γλώσσας. Οι εξετάσεις διοργανώνονται από την υπεύθυνη του Κέντρου Ξένων Γλωσσών AVANTI Αλιμπέρτη Βασιλική (Βάσω) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 2 φορές τον χρόνο, Ιανουάριο και Ιούνιο.

Η μέθοδος Dilmer είναι η πιο λεπτομερειακή, η πιο αναλυτική και η πιο κατανοητή από όλους χάρη στα παραδείγματα, το πλούσιο υλικό των ασκήσεων και των ακουστικών που διαθέτει η σειρά Dilmer. Εκτός από τη διδακτέα ύλη το ίδρυμα προσφέρει και πολλά αλλά βιβλία τύπου βοηθήματα για το μαθητή.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους στηρίζουμε τη μέθοδο Dilmer, επειδή μας διδάσκει την τουρκική γλώσσα δείχνοντας την σαν ένα παιχνίδι, σαν ένα πάζλ που καλούμαστε να το λύσουμε. Τα παιχνίδια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους άρα και τα τουρκικά θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους!

AVANTI_ME_DILMER             dilmer-logo          dilmer-logotype


Υπεύθυνη πιστοποιητικού DİLMER Lale Alatli (Λάλε Άλατλι)

Ονομάζομαι Lale Alatli (Λάλε Άλατλι). Γεννήθηκα στην Κωνσταντινούπολη το 1976. Από το 2006 ζω και εργάζομαι στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών και Αναστηλώσεων της Φλωρεντίας και στο τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών (ειδίκευση Τουρκικής Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Γνωρίζω άπταιστα την Ελληνική γλώσσα, την Ιταλική, την Αγγλική και πολύ καλά την Γαλλική γλώσσα. Είμαι καθηγήτρια, μεταφράστρια και διερμηνέας. Πέρα από την διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας, ασχολούμαι με μεταφράσεις βιβλίων, ιστοσελίδων κειμένων επίσημων και μη, με την διερμηνεία αλλά και τον υποτιτλισμό. Πάνω από μια δεκαετία ασχολούμαι με την προετοιμασία και την οργάνωση των εξετάσεων DİLMER στην Ελλάδα.

Advertisements