ισπανικά

Επιλέξτε τα Ισπανικά!

Η Ισπανική γλώσσα είναι μία από τις αρχαιότερες και πιο διαδεδομένες γεωγραφικά γλώσσες στον κόσμο. Είναι η επίσημη γλώσσα σε 21 χώρες με αριθμό ομιλούντων που ανέρχεται στα 350 εκατομμύρια. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια έντονη προτίμηση του κόσμου για τα Ισπανικά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι πως κάθε ξένη γλώσσα είναι το διαβατήριο για να γνωρίσουμε και να επικοινωνήσουμε με περισσότερο κόσμο. Όσον αφορά τα Ισπανικά, η δυνατότητα επικοινωνίας φθάνει μέχρι την άκρη του κόσμου. Μπροστά μας ξεδιπλώνεται η Λατινική Αμερική. Ότι μέχρι τώρα διαβάζαμε και ακούγαμε για την Ισπανία, το Περού, την Αργεντινή, το Μεξικό, την Κούβα και μας φαινόταν μακρινό και εξωτικό, με μιας γίνεται βίωμα δικό μας.

Με έκπληξη διαπιστώνουμε πόσα πράγματα μας δένουν με αυτούς τους πολιτισμούς και τις συνήθειες τους, τον τρόπο που επικοινωνούν και διασκεδάζουν.
Αν θέλετε να μάθετε κάτι παραπάνω από τις ταυρομαχίες, το φλαμένκο, το ταγκό και την τεκίλα, ελάτε στο AVANTI να γνωρίσουμε μαζί την Ισπανική γλώσσα και μαζί μ’ αυτήν έναν ολόκληρο πολύχρωμο γεμάτο μυρωδιές κόσμο.

Para el trabajo.
Para estudiar.
Por la música, el cine, el baile…
¡Aprendemos español!

AVANTI λοιπόν…
….με προετοιμασία για όλο τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας από έμπειρους καθηγητές
….με ολιγομελή τμήματα εφήβων και ενηλίκων
….με ατομικά μαθήματα σε τιμές φροντιστηρίου
….με ευέλικτα ωράρια
….με προετοιμασία για την εισαγωγή στο τμήμα της Ισπανικής Φιλολογίας, στα Ισπανικά Πανεπιστήμια και προγράμματα ERASMUS

Υπεύθυνος καθηγητής Χατζής Σταύρος
Με λένε Σταύρο και είμαι καθηγητής ισπανικών. Διδάσκω από το 2005 και το 2009, όταν συνειδητοποίησα ότι ο ισπανόφωνος κόσμος είναι το κύριο ενδιαφέρον μου και το ιδανικό επάγγελμα για μένα θα μπορούσε να έχει σχέση μόνο με τα ισπανικά, ξεκίνησα την φοίτηση στο Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του ΕΑΠ, από το οποίο αποφοίτησα αριστούχος το 2013. Η αδυναμία στην ισπανόφωνη λογοτεχνία, την κουλτούρα και την ιστορία των ισπανόφωνων πολιτισμών είναι αποτέλεσμα της αγάπης μου για την Ισπανία, που προήλθε από τα τέσσερα χρόνια που έζησα εκεί και την ιδιαίτερη οικογενειακή μου σχέση με το Μεξικό. Επειδή όμως η ζωή δεν είναι μόνο κουλτούρα, ιστορία και λογοτεχνία, φρόντισα από την πρώτη στιγμή να μάθω πώς πρέπει να προετοιμάζω τους μαθητές μου για τα πτυχία DELE του Ινστιτούτου Θερβάντες και ΚΠΓ (του οποίου είμαι και εξεταστής), ενώ ενημερώνομαι και για τα διάφορα πτυχία που θα βγουν στο μέλλον, όπως το SIELE και το CELU. Φυσικά, φροντίζω να παρακολουθώ και άλλα σεμινάρια, κυρίως διδακτικής, αφού η διαρκής επιμόρφωση και ενημέρωση είναι απαραίτητες για τον κάθε καθηγητή ξένων γλωσσών.

Advertisements