ισπανικά

Επιλέξτε τα Ισπανικά!

Η Ισπανική γλώσσα είναι μία από τις αρχαιότερες και πιο διαδεδομένες γεωγραφικά γλώσσες στον κόσμο.

Είναι η επίσημη γλώσσα σε 21 χώρες με αριθμό ομιλούντων που ανέρχεται στα 350 εκατομμύρια. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια έντονη προτίμηση του κόσμου για τα Ισπανικά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι πως κάθε ξένη γλώσσα είναι το διαβατήριο για να γνωρίσουμε και να επικοινωνήσουμε με περισσότερο κόσμο. Όσον αφορά τα Ισπανικά, η δυνατότητα επικοινωνίας φθάνει μέχρι την άκρη του κόσμου. Μπροστά μας ξεδιπλώνεται η Λατινική Αμερική. Ότι μέχρι τώρα διαβάζαμε και ακούγαμε για την Ισπανία, το Περού, την Αργεντινή, το Μεξικό, την Κούβα και μασ φαινόταν μακρινό και εξωτικό, με μιας γίνεται βίωμα δικό μας.

Με έκπληξη διαπιστώνουμε πόσα πράγματα μας δένουν με αυτούς τους πολιτισμούς και τις συνήθειες τους, τον τρόπο που επικοινώνουν και διασκεδάζουν.

Αν θέλετε να μάθετε κάτι παραπάνω από τις ταυρομαχίες, το φλαμένκο, το τανγκό και την τεκίλα, ελάτε στο AVANTI να γνωρίσουμε μαζί την Ισπανική γλώσσα και μαζί μ’ αυτήν έναν ολόκληρο πολύχρωμο γεμάτο μυρωδιές κόσμο.

Τμήματα ενηλίκων :

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Ιnicial 8 μήνες
Intermedio 8 μήνες
Avanzado 8 μήνες
Superior 8 μήνες

Γίνεται προετοιμασία για τα Κρατικά Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας που ακολοyθούν τις προδιαγραφές του Συμβουλίου της Ευρώπης και αναγνωρίζονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμα γίνεται προετοιμασία για την εισαγωγή στο τμήμα της Ισπανικής Φιλολογίας, στα Ισπανικά Πανεπιστήμια και προγράμματα ERASMUS.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στο www.minedu.gov.gr.


Υπεύθυνος καθηγητής Χατζής Σταύρος

Με λένε Σταύρο και είμαι καθηγητής ισπανικών. Διδάσκω από το 2005 και το 2009, όταν συνειδητοποίησα ότι ο ισπανόφωνος κόσμος είναι το κύριο ενδιαφέρον μου και το ιδανικό επάγγελμα για μένα θα μπορούσε να έχει σχέση μόνο με τα ισπανικά, ξεκίνησα την φοίτηση στο Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του ΕΑΠ, από το οποίο αποφοίτησα αριστούχος το 2013. Η αδυναμία στην ισπανόφωνη λογοτεχνία, την κουλτούρα και την ιστορία των ισπανόφωνων πολιτισμών είναι αποτέλεσμα της αγάπης μου για την Ισπανία, που προήλθε από τα τέσσερα χρόνια που έζησα εκεί και την ιδιαίτερη οικογενειακή μου σχέση με το Μεξικό. Επειδή όμως η ζωή δεν είναι μόνο κουλτούρα, ιστορία και λογοτεχνία, φρόντισα από την πρώτη στιγμή να μάθω πώς πρέπει να προετοιμάζω τους μαθητές μου για τα πτυχία DELE του Ινστιτούτου Θερβάντες και ΚΠΓ (του οποίου είμαι και εξεταστής), ενώ ενημερώνομαι και για τα διάφορα πτυχία που θα βγουν στο μέλλον, όπως το SIELE και το CELU. Φυσικά, φροντίζω να παρακολουθώ και άλλα σεμινάρια, κυρίως διδακτικής, αφού η διαρκής επιμόρφωση και ενημέρωση είναι απαραίτητες για τον κάθε καθηγητή ξένων γλωσσών.

Advertisements