ρωσικά

russian_flag_small

  

Ελάτε να μάθουμε Ρώσικα!

  • Η γνώση της Ρωσικής γλώσσας είναι το κλειδί που θα σας ανοίξει το θησαυροφυλάκιο του ρωσικού πολιτισμού και θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την πραγματική του αξία.
  • Νέα οικονομικά και πολιτικά δεδομένα, δημιούργησαν την ανάγκη για καθημερινές γλωσσικές επαφές με το ρωσόφωνο κοινό. Έτσι η γνώση της ρωσικής γλώσσας, με το αδιαμφισβήτητο κύρος της, θεωρείται πλέον απαραίτητη για την διεκπεραίωση των επαγγελματικών υποχρεώσεων και σας δίνει τη δυνατότητα για περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες σε μια διευρυμένη εμπορική αγορά.

Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας-Ρώσικα

Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (TORFL) είναι αναγνωρισμένο από το Α.Σ.Ε.Π και Διεθνώς.

Βάση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ιδρύθηκε και λειτουργεί το ρωσικό κρατικό σύστημα πιστοποίησης γλωσσομάθειας των πολιτών ξένων χορών και αφορά την εκπαίδευση τους και τις επικοινωνιακές τους δυνατότητες στη Ρωσική γλώσσα ως ξένη. (TORFL). Το εν λόγω σύστημα αντιστοιχεί στα κριτήρια των αναγνωρισμένων συστημάτων πιστοποίησης γνώσεων ξένων γλωσσών ALTE. Όσοι πέρασαν επιτυχώς αυτό το τεστ έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν την Πιστοποίηση καταλληλότητας επιπέδου γνώσεων και την πιστοποίηση γλωσσομάθειας της Ρωσικής γλώσσας. Το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας χορηγείται εφόσον συμπληρώσετε το 67% του τεστ. Επίσης σε περίπτωση που κοπήκατε σε κάποιο σημείο του τεστ (ακουστική κατανόηση, γραφή, ανάγνωση ή ομιλία) έχετε δικαίωμα να επανεξεταστείτε στη διάρκεια των δύο επόμενων χρόνων για την ίδια δραστηριότητα.

Οι εξετάσεις Πιστοποιητικών στα Ρώσικα διεξάγονται από

  1. Το κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ της Μόσχας
  2. Το κρατικό Πανεπιστήμιο Αγίας Πετρούπολης
  3. Από το Ινστιτούτο Πούσκιν Αθηνών.

Οι εξετάσεις Ρωσικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο της Μόσχας Λομονόσωφ γίνονται μια φορά το χρόνο. Οι εξετάσεις στο πανεπιστήμιο Πετρούπολης και Πούσκιν δυο φορές το χρόνο, χειμώνα και καλοκαίρι.

Επίπεδα και Προγράμματα

Επίπεδα

Τίτλος Σπουδών Διάρκεια

Α1-Α2

Δίπλωμα Βασικού Επιπέδου

1 ακαδημαϊκή χρονιά

Β1

Δίπλωμα Πρώτου Επιπέδου 1 ακαδημαϊκή χρονιά

Β2

Δίπλωμα Δεύτερου Επιπέδου

1 ακαδημαϊκή χρονιά

Γ1

Δίπλωμα Τρίτου Επιπέδου

1 ακαδημαϊκή χρονιά

Γ2 Δίπλωμα Τετάρτου Επιπέδου

1 ακαδημαϊκή χρονιά

(*) Τα επίπεδα Β1-Β2 μπορούν να γίνουν μια χρονιά υπερεντατικά μαθήματα.

Οι μαθητές μας εξετάστηκαν φέτος επιτυχώς και πήραν το πτυχίο Β1 του πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης. Από τα προηγούμενα χρόνια είχαμε επιτυχίες των μαθητών μας στα πανεπιστήμια της Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης.


Υπεύθυνη καθηγήτρια Κατερίνα Γκίκα

Ονομάζομαι Κατερίνα Γκίκα. Είμαι καθηγήτρια της ρωσικής γλώσσας. Τελείωσα τη φιλολογική σχολή στο Κίεβο με ειδικότητα Ρώσικη γλώσσα και Λογοτεχνία και διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας σε ξένους. Πολυετή πείρα σε διδασκαλίας της γλώσσας με μαθητές όλων των ηλικιών και σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε πολλές επιτυχίες στις εξετάσεις και μεγάλη εμπειρία στο σύστημα των εξετάσεων στη ρωσική γλώσσα. Διαθέτουμε σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό, με γραμματική, λεξικά, online εξάσκηση, οπτικοακουστικές μεθόδους σύγχρονης τεχνολογίας. Η ρώσικη γλώσσα δεν είναι δύσκολη! Είναι όμορφη και έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Με τη σωστή προσέγγιση γίνεται πολύ ευχάριστη η εκμάθηση της. Φέτος στην τελετή απονομής  έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο δουλειά μας καθώς είχαμε την πρώτη πανελλαδική επιτυχία σε επίπεδο C1.

Advertisements