ιταλικά


Επιλέξτε τα Ιταλικά!

Δώστε στον εαυτό σας την δυνατότητα να μιλήσετε γρήγορα και σωστά την μελωδική αυτή γλώσσα.

Να τραγουδήσετε μαζί με τον Eros και τον Pavarotti, να ξεναγηθείτε στα μονοπάτια της Cinecitta με την Sofia Loren, τον Marcello Mastroianni, τον Vittorio Gassman, τον Roberto Benigni ….

Nα σπουδάσετε στα Ιταλικά Πανεπιστήμια ή να συνεχίσετε με μεταπτυχιακές σπουδές στην “αιώνια πόλη”, στην “ρομαντική” Βενετία, στην “διανοούμενη” Φλωρεντία. Άλλωστε η Ιταλία φημίζεται για πολλές σχολές της, όπως την Νομική, την Ιατρική, την Αρχιτεκτονική, την Σχολή Καλών Τεχνών αλλά και για τις ανωτέρου επιπέδου σχολές και κέντρα σπουδών Αισθητικής και Μόδας, της μόδας του Armani, του Cavalli, του Valentino, των Dolce e Gabbana

Τμήματα εφήβων :

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Elementare 8 μήνες
Intermedio 8 μήνες
Medio I 8 μήνες
Medio II 8 μήνες

 

Τμήματα ενηλίκων :

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Elementare-Intermedio 8 μήνες
Medio 8 μήνες
Avanzato 8 μήνες
Superiore 8 μήνες

 

Γίνεται προετοιμασία για τα Κρατικά Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας για τα επίπεδα Β (Β1-Β2 καλή γνώση) και Γ (Γ1-Γ2 πολύ καλή γνώση) που ακολουθούν τις προδιαγραφές του Συμβουλίου της Ευρώπης και αναγνωρίζονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, για το Diploma που χορηγείται από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, για τα Celi 1,2,3,4,5 πιστοποιητικά που χορηγούνται από το Universita di Perugia και αναγνωρίζονται παγκοσμίως καθώς και για τα πιστοποιητικά PLIDA σε όλα τα επίπεδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στο www.minedu.gov.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για το Diploma στο www.iicatene.esteri.it.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Celi στο www.cvcl.it.

Ακόμα γίνεται προετοιμασία για την εισαγωγή στο τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας και στα Ιταλικά Πανεπιστήμια καθώς και προγράμματα ERASMUS.


Υπεύθυνη καθηγήτρια Αλιμπέρτη Βάσω

Ονομάζομαι Αλιμπέρτη Βάσω και είμαι καθηγήτρια ιταλικών. Διδάσκω την «γλώσσα των αγγέλων» 26 χρόνια. Σπούδασα την ιταλική γλώσσα και λογοτεχνία, στο πανεπιστήμιο της Perugia, το οποίο ήταν και είναι μέχρι και σήμερα το καλύτερο πανεπιστήμιο σχετικά με την ιταλική γλώσσα. Εξάλλου είναι και ο επίσημος φορέας του Παγκόσμιου πιστοποιητικού γλωσσομάθειας Celi. Όλα αυτά τα χρόνια προετοιμάζω τους μαθητές μου σε όλα τα αναγνωρισμένα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας (Celi, Diploma, Plida, ΚΠγ). Αγαπώ την Ιταλία και τους ιταλούς την κουλτούρα και τον πολιτισμό. Στην παράδοση του μαθήματος μέσα από τραγούδια, βιντεάκια, αυθεντικά άρθρα από περιοδικά κι εφημερίδες, ταινίες και βιβλία μεταφέρω αυτή την κουλτούρα. Οι σπουδές μου στην ψυχολογία με βοήθησαν και με βοηθούν ακόμη να μπορώ από τα πρώτα μαθήματα να καταλαβαίνω τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των μαθητών μου.

Advertisements