γερμανικά

Επιλέξτε τα Γερμανικά!

Η Γερμανική Γλώσσα είναι μία από τις τρεις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η γλώσσα του εμπορίου, της οικονομίας και του πολιτισμού αλλά και η γλώσσα του Goethe, του Nietzsche, του Freud, του Einstein και άλλων.

Τα γερμανικά είναι ένα «παράθυρο» στον κόσμο, σ’έναν κόσμο όπως αυτόν του Βερολίνου που είναι διεθνές σημείο συνάντησης της σύγχρονης πολιτιστικής κίνησης, των Καλών Τεχνών, της μουσικής, του κινηματογράφου και του θεάτρου, ή της Βόννης που είναι ένας τόπος συνάντησης διάφορων πολιτισμών και ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά κέντρα στην Γερμανία.

Παιδικά Τμήματα:

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Stufe A1 9 μήνες
Stufe A2 9 μήνες
Stufe B1 9 μήνες
Stufe B2 9 μήνες

Υπάρχει η δυνατότητα για τα πιστοποιητικά Fit1 και Fit2 με τα οποία ο κάτοχος τους είναι σε θέση να εκφράζεται σωστά πάνω σε καθημερινά θέματα. Με την λήξη του 4ου χρόνου υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης του ZD B1 και του 5ου χρόνου ZD B2 που αναγνωρίζονται ως μέτρια και καλή γνώση αντίστοιχα.

 

Τμήματα Εφήβων:

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Stufe A1 9 μήνες
Stufe A2 9 μήνες
Stufe B1 9 μήνες
Stufe B2 9 μήνες
Stufe C1 9 μήνες

Με την λήξη του 3ου χρόνου υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης του ZD B1 (μέτρια γνώση), του 4ου χρόνου του ZD B2 ( καλή γνώση) και του 5ου χρόνου του Mittelstufe C1 (πολύ καλή γνώση).

Τμήματα ενηλίκων :

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Stufe A1-A2 8 μήνες
Stufe B1-Β2 8 μήνες
Stufe C1 8 μήνες
Stufe C2 8 μήνες

 

Μπορεί να μειωθεί ο χρόνος φοίτησης σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει καλοκαιρινά τμήματα.

Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας της γερμανικής γλώσσας είναι αναγνωρισμένα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Οι εξετάσεις διοργανώνονται από το Ινστιτούτο Goethe τρεις φορές το χρόνο (Ιούνιος – Αύγουστος – Ιανουάριος). Περισσότερες πληροφορίες στο www.goethe.de/de.

Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στα επίπεδα Β και Γ.  Περισσότερες πληροφορίες στο www.ypepth.gr.


Υπεύθυνη καθηγήτρια Νικολέτα Τσάκα

Ονομάζομαι Τσάκα Νικολέτα, γεννήθηκα το 1980 στο Όφφενμπαχ της Γερμανίας. Το μεγαλύτερο τμήμα των σπουδών μου έλαβε χώρα στην Γερμανία. Αποφοίτησα από το δημοτικό σχολείο Humbold και φοίτησα έως και την πρώτη Λυκείου στο Γενικό Λύκειο – Albert Schweitzer Schule. Εγκαταστάθηκα μόνιμα το 1996 στην Θεσσαλονίκη όπου εκεί αποφοίτησα από την Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Το 1998 εισήχθησα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών και αποφοίτησα το 2003. Από το 2001 διδάσκω τη γερμανική γλώσσα σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Η 15χρονη εμπειρία μου, μου έδωσε την δυνατότητα να οδηγήσω με επιτυχία τους μαθητές μου σε εξετάσεις επιπέδου από Β1 έως C2. Η εργασία μου ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο στην πιστοποίηση της Γερμανικής Γλώσσας αλλά επεκτείνεται και στην προετοιμασία μαθητών στις εισαγωγικές εξετάσεις (Πανελλαδικές) στο ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας, Γερμανικά, στην προετοιμασία μαθητών στις εισαγωγικές εξετάσεις στην Γερμανική Σχολή και στην στήριξη φοιτητών Γερμανικής Φιλολογίας.
Η εκμάθηση της Γερμανικής Γλώσσας και η ενασχόληση με αυτήν γενικότερα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Βιώνω την Γερμανική Γλώσσα ως μητρική μου γλώσσα, γιατί μεγάλωσα και γαλουχήθηκα με αυτήν. Η μετάδοση αυτής, καθώς και της κουλτούρας και της ιστορίας της Γερμανίας με χαροποίει ιδιαίτερα. Προσωπικά μου χαρακτηριστικά είναι τόσο η υπομονή όσο και επιμονή στην διδασκαλία και λαμβάνω κάθε νέα πρόκληση με πολύ ενδιαφέρον και αγάπη.

Advertisements